Nollställa Admin lösenord i WordPress

I det här inlägget kommer jag visa hur man kan nollställa lösenord för admin i wordpress, eller för andra användare för den delen. För att sätta ett nytt lösenord.

Det finns 3 vanliga sätt du kan nollställa lösenordet i wordpress:

Skicka ett återställningsmail

Den här metoden kräver att du har lyckats registrera en giltlig e-postadress.

  1. Gå till Inloggningsformuläret
  2. Tryck på ”Glömt lösenord?”
  3. Skriv in den giltliga e-postadressen du registrerade med kontot
  4. Kolla efter mailet som heter något i stil [HEMSIDA.se] Lösenordet återställt
  5. Tryck på länken längst ner i mailet
  6. Fyll det nya önskade lösenordet
  7. Logga in med det nya lösenordet

Ändra i MySQL-databasen med phpMyAdmin

Den här metoden kräver att du har tillgång till databasen, I mitt exempel använder jag phpMyAdmin.  Om du hyr en plats på ett webbhotell så hittar du oftast phpAdmin via webbhotellets kontrollpanel. Logga in till din databas, om du har flera välj aktuell databas, i mitt fall supertest.

Illustrerar hur det ser ut när man har loggat in i phpmyadmin

När du har loggat in till din databas borde det se ut ungefär som i bilden ovan, tryck på wp_user eller navigera dig till den tablen, nu borde du se alla användarna och lite annan information likt bilden under. Lösenordet är krypterat.

Här ser man hur wp_users kan ser ut

Tryck på edit för att göra ändring. Nu borde du se tabeller, i kolumnen längst till vänster ser du vilka värden man kan ändra på.  Av dessa bör du åtminstonde ändra user_pass men jag rekommenderar att du även ändrar din user_email eftersom du inte lyckades ändra lösenord med e-post återställning.

 

I bilden ser man alla fält man bör ändra för att nollställa admin

För att ändra ditt lösenord  skriver du önskat lösenord i rutan längst till höger på raden user_pass sedan väljer du MD5 i functions kolumnen. Detta gör att lösenordet krypteras.  Om du vill ändra e-postadress så ändrar du värdet i user_email rutan.
För att sedan dessa ändringar ska börja gälla så krävs det att du gör ändringen, detta gör genom att trycka på ”Go”-knappen.

Köra en funktion i det aktiva temat

Den här metoden kräver att du har tillgång till roten av ditt aktuella wordpress tema.

Koppla upp dig till din ftp, navigera dig sedan till det wordpress tema som är aktuellt för dig. Mitt aktuella tema är twentythirteen och då blir adressen:

/public_html/wordpress/wp-content/themes/twentythirteen/

Där hittar du en fil som heter functions.php , ladda ner den och redigera den med en texteditor förslagsvis SublimeText  eller Notepad.  I filen längst upp hittar du koden <?php  gör en ny rad efter den, kopiera koden i rutan nedan och klistra in den under <?php.

wp_set_password( 'SUPERTEST', 1 );

Ändra SUPERTEST till det lösenord du önskar, spara och ladda sedan upp filen till samma mapp.

Nu om du försöker logga in så händer det inget, det beror på att ditt lösenord nollställs hela tiden. Håll inloggningsfönstret öppet i bakgrunden. Redigera functions.php filen igen, ta bort textstycket du klistrade in, spara och ladda upp den till samma mapp.

Öppna webbläsaren igen och försök logga in på nytt med det valda lösenordet.

Om ni har några problem med guiden eller har några synpunkter mejla eller skriv en kommentar.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>